Större behov

Hem > Behandlingar > Större behov

Obehag inför att gå till tandläkaren?

Vi på Bene Tandvård har stor erfarenhet av att samarbeta med patienter som lider av rädsla för att gå till tandläkaren. Det finns flera behandlingsvägar. Utöver förståelse och tålamod finns ett spektrum av behandlingar vi kan hjälpa dig med – från lugnande mediciner som tas inför behandlingen till full narkostandvård, vilket innebär att du får sova medan tandläkaren arbetar. Vidare, om du vill, så kan vi förmedla kontakt med en terapeut eller psykolog för att lindra din rädsla. Därför att vårt mål är inte bara att hjälpa dig till en god munhälsa, utan också att lindra din tandvårdsrädsla.

Inför ditt besök med narkostandvård

För oss är det viktigt att du känner dig trygg och säker genom hela behandlingen. Innan du genomgår din behandling får du träffa ditt narkosteam, en specialistutbildad narkosläkare med personal, som ansvarar för din narkos. Narkosmedlen har utvecklats mycket på senare år, därför har narkostandvård blivit mer tillgänglig för fler patienter. På Bene Tandvård använder vi den modernaste tekniken inom narkostandvård för att ge dig så bra vård som möjligt.

Gör mer på kortare tid

Här på Bene Tandvård har vi ett eget tandtekniskt laboratorium, där vi kan tillverka det vi behöver direkt under behandlingen. Det innebär att vi kan göra mer på kortare tid och därmed minimerar antalet gånger du behöver bli sövd. Jämfört med “vanlig” tandvård kan vi ofta utföra behandlingar som hade krävt flera besök på en och samma dag. Alltså sparar du både tid och energi genom att välja tandvård under narkos.

Frågor och svar om narkostandvård

Varför ska man behandlas under narkos?
Om du känner obehag över att gå till tandläkaren så finns flera behandlingsvägar för att du ska känna dig trygg. T.ex så kan vi behandla dig under narkos, vilket innebär att du får sova medan tandläkaren arbetar.
Är det farligt att behandlas under narkos?
Narkos innefattar alltid en viss risk, även om den idag är mycket mindre än tidigare. Vårt mål är att alla ska känna sig bekväma hos tandläkaren utan att behöva behandlas under narkos, men det kan vara en effektiv väg dit. Hos Bene har vi ett eget tandtekniskt laboratorium, det innebär att vi kan göra mer på kortare tid och därmed minimera antalet gånger du behöver bli sövd.
Vad kostar det att behandlas under narkos?
Kostnad kan variera beroende på vad som behöver göras. Du kan alltid höra av dig till oss via telefon eller mail för en kostnadsfri konsultation så kan vi berätta om hur vi arbetar med narkostandvård och huruvida det skulle vara rätt för dig.

Läs mer om narkostandvård hos 1177

Kostnadsfri konsultation

Är det något du undrar över? Boka gärna en kostnadsfri konsultation så berättar vi mer om hur vi arbetar med narkostandvård och tandvårdsrädda patienter.