Narkostandvård

Hem > Behandlingar > Narkostandvård

Varför narkos?

Tandvårdsrädsla är en vanlig orsak till att patienter behandlas under narkos. Det är även ett alternativ för dig med gapsvårigheter, kväljningar eller kort och gott om du inte orkar med långa behandlingar.

Inför ditt besök med narkostandvård

För oss är det viktigt att du känner dig trygg och säker genom hela behandlingen. Efter en framtagen behandlingsplan med din tandläkare kontaktas du av narkosläkaren som går igenom ditt medicinska tillstånd. 

Gör mer på kortare tid

Här på Bene Tandvård har vi vårt egna tandtekniska laboratorium, där vi kan tillverka det vi behöver direkt under behandlingen. Det innebär att vi kan göra mer på kortare tid och därmed minimerar antalet gånger du behöver bli sövd. Jämfört med “vanlig” tandvård kan vi ofta utföra behandlingar som hade krävt flera besök på en och samma dag.

Även rotbehandlingar med hjälp av mikroskop kan med fördel utföras under narkos.

 

Frågor och svar om narkostandvård

Varför ska man behandlas under narkos?

För att genomföra en behandling som i vaket tillstånd inte är möjlig så är narkos nödvändig.

Vad kostar det att behandlas under narkos?

Narkos är vanligtvis inte ersättningsberättigat via Försäkringskassan. Priset för narkos är 5500 kr per påbörjad timme utöver tillkommande tandvårdskostnader.

Läs mer om narkostandvård hos 1177

Kostnadsfri konsultation

Är det något du undrar över? Boka gärna en kostnadsfri konsultation så berättar vi mer om hur vi arbetar med narkostandvård och tandvårdsrädda patienter.