Tandlossning

Hem > Behandlingar > Tandhygienist > Tandlossning

Paradontit (tandlossning) är en av våra vanligaste folksjukdomar. Tandlossning är en infektionssjukdom som leder till att tändernas fäste i käken långsamt bryts ned. Om sjukdomen inte behandlas i tid kan resultatet bli att tänderna lossnar.

Det är även viktigt att behandla sjukdomen tandlossning ur ett allmänhälsoperspektiv. Kopplingar finns mellan infektionssjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar.

Frågor och svar om tandlossning

Varför får man tandlossning?

Det finns många samverkande faktorer: Ärftlighet kan spela in, rökning, ohälsosam kost, stress, nedsatt allmäntillstånd eller tidigare sjukdomstillstånd som har inverkan på immunförsvaret, t.ex diabetes.

När får man tandlossning?

Tandlossning är vanligare hos äldre än yngre personer och har oftast ett långsamt förlopp. Det händer även att yngre personer drabbas och ibland kan perioder med mycket snabb försämring förekomma.

Hur behandlar man tandlossning?

Tandlossning behandlas av en tandhygienist som avlägsnar tandsten. Information och instruktion om hur tänderna ska rengöras på bästa sätt är utav ytterst vikt. I en del fall kan kirurgisk behandling vara nödvändig.

Vi rekommderar varmt regelbundna besök hos tandhygienist och tandläkare för att du ska få bästa möjliga hjälp med tandlossning.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation

Är du orolig över tandlossning? Hör av dig istället för att gå och fundera!

Fler behandlingar

Tillbaka till