Saltblästring

Hem > Behandlingar > Tandhygienist > Saltblästring

Har du missfärgningar på tänderna som inte går att få bort med tandborste? Med hjälp av en saltvattenbläster kan vi putsa tänderna rena och fina. Missfärgningar kan man få av exempelvis mat, dryck, rökning och mediciner. Men när man rengör tänderna ordentligt brukar de återfå sin forna glans.

Helt smärtfri behandling

Vad gör man då med en saltvattenbläster? Precis som det låter så blästrar, eller rengör, man tänderna med en blandning av vatten och salt, vilket tar bort missfärgningar och fläckar enkelt och skonsamt. Tänderna blir rena och blanka, även där det normalt är trångt att komma åt. Du får dessutom en ovanligt fräsch känsla i munnen efteråt.

Saltblästring förebygger karies

Om man har många fyllningar eller kronor sedan tidigare är saltblästring ett effektivt sätt att ta bort bakterier som kan fastna i skarvarna. För dig som har tandställning är det också ett mycket bra sätt att rengöra kring tråd och fästen.

Frågor och svar om saltblästring

Vad är saltblästring?
Saltblästring är en metod som används för att putsa tänderna rena och fina. Metoden används mot missfärgningar som inte går att få bort med tandborsten.

Dags för en undersökning?

Hur går en behandling till? Vad kommer det kosta? Boka en fri konsultation hos en av våra duktiga tandläkare så hjälper vi dig att få svar på dina frågor.

Fler behandlingar

Tillbaka till