Benuppbyggnad

Hem > Behandlingar > Kirurgi > Benuppbyggnad

I vissa fall finns inte tillräckligt med käkben för att ersätta förlorade tänder med implantat. I de fall behöver benet byggas upp innan implantatbehandling kan utföras. Benuppbyggnad sker med ditt eget ben, bensubstitut eller i kombination med fibrin. Med hjälp av tredimensionell datortomografi och en scanner planerar vi vilken metod och vilka material som passar bäst för just dig.

PRF – Platelet Rich Fibrin

PRF är fibrin med tillväxtfaktorer som utvinns ur ditt blod. Det används vid  återuppbyggnad av ben eller tandkött där det initierar regeneration av vävnad och stimulerar läkning.

Hur går det till?

Blodet dras och samlas i provrör (liknande ett blodprov) och centrifugeras för att separera blodets beståndsdelar.

 

Frågor och svar om benuppbyggnad

Vad innebär benuppbyggnad?

Benuppbyggnad är en kirurgisk behandling där vi återskapar käkbenet. Detta för att optimera förutsättningarna för en lyckad implantatbehandling.

Vad är datortomografi?

Datortomografi är en tredimentionell röntgen som skapar detaljerade bilder av käken. Hos oss på Bene används datortomografi för diagnostisering och planering inför behandlingar.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation

Hur går en behandling till? Vad kommer det kosta? Boka en fri konsultation hos en av våra duktiga tandläkare så hjälper vi dig att få svar på dina frågor.

Fler behandlingar

Tillbaka till