Implantat

När en eller flera tänder gått förlorade finns det goda möjligheter att ersätta tänderna genom implantatbehandling. Vi på Bene Tandvård har hjälpt våra patienter och våra kollegor med implantatbehandlingar sedan år 2000.

Vad är tandimplantat?

Ett tandimplantat är en ersättning för en förlorad tand. Implantatet ersätter tandroten. På implantatet monteras sedan en porslinskrona.

Det finns många anledningar till varför implantatbehandling är en bra tandersättning:

  • För att undvika ingrepp på granntänder.
  • Om du saknar tandanlag.
  • Du föredrar tänder som sitter fast istället för avtagbara proteser. 
  • Förbättrad tuggfunktion.
  • Ökat välbefinnande och livskvalitét.

Trygg implantatbehandling

För att tillverka en tand som passar perfekt i din mun scannar vi munhålan med hjälp av en kamera och tredimensionell röntgen. Vi kallar det en virtuell implantatplanering. Det ökar precisionen i det kirurgiska ingreppet och optimerar resultatet för den färdiga tanden. Den moderna tekniken gör också att vi kan informera dig som patient bättre om vad som ska hända, behandla med titthålskirurgi och att ta fram operationsguider när det behövs. Allt med målet att du ska må så bra som möjligt, och göra det under många år.

Remiss från andra tandläkare

Alla tandläkare kan inte vara experter på allt. Ofta får vi remisser från andra tandläkare när det gäller implantat. Eftersom vi har en stor samlad erfarenhet av många implantatsystem och metoder, som tidig belastning och direktinstallation, använder vi den erfarenheten vi besitter för att du som patient ska få bästa möjliga vård.

Zirkoniaimplantat – alternativ till titan

Bene Tandvård är en av få kliniker i Sverige som har lång erfarenhet av keramiska implantat. De keramiska implantaten har god hållfasthet och vi kan erbjuda en metallfri behandling för de patienter som så önskar.

Frågor och svar om Implantat

Vad är tandimplantat?

Enkelt beskrivet innebär implantat en ersättning för en förlorad tandrot. På implantatet monteras en porslinskrona som fungerar som en tand.

När behöver jag tandimplantat?

Det kan finnas olika anledningar till tandimplantat. Om du saknar tandanlag, eller om du har proteser men vill byta till tänder som sitter fast. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation

Hur går en behandling till? Vad kommer det kosta? Boka en fri konsultation hos en av våra duktiga tandläkare så hjälper vi dig att få svar på dina frågor.

Fler behandlingar

Tillbaka till