Snarkskena

Snarkning kan påverka allmäntillståndet. Får du många sömnapnéer, det vill säga andningsuppehåll, medan du sover kan det vara skadligt för din hälsa. Kopplingar finns mellan sömnapné och risken för diabetes, depression och hjärt-kärlsjukdomar.

Snarkar du mycket? Känner du dig trött trots att du sovit hela natten?

En antiapnéskena kan vara hjälpsam. Om du misstänker att du lider av andningsuppehåll tar vi kontakt med Aleris Klinisk Fysiologi som gör en utredning. Bekräftas misstankarna får du då en remiss till din tandläkare som framställer en så kallad snarkskena. Skenan är av plast och fixerar käkarna i ett läge som förhindrar apné. Många patienter som använder snarkskena upplever en tydlig förbättring, blir piggare och får en jämnare och mer vilsam sömn. Hela livet känns lite lättare.

Frågor och svar om snarkskena

Är det farligt att snarka?

Snarkning är ett störande ljud och kan påverka personer i din omgivning. Sömnapné kan däremot påverka allmäntillståndet. Får du många sömnapnéer, det vill säga andningsuppehåll, medan du sover, kan det vara skadligt för hälsan. Kopplingar finns mellan sömnapné och ökad risk för diabetes, depression och hjärt-kärlsjukdomar.

Hur får jag stopp på snarkningar?

Snarkskena kan vara ett hjälpmedel i att få stopp på snarkningar. Det finns andra hjälpmedel såsom viktnedgång, rökstopp, minskad alkoholkonsumtion med flera. Många patienter som tolererar en snarkskena upplever en tydlig förbättring, blir piggare och får en jämnare och mer vilsam sömn. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation

Frågor om snarkskena eller vill boka en tid? Kontakta oss så så hjälper vi dig att få svar på dina frågor.

Fler behandlingar

Tillbaka till