Lagning med komposit

Hem > Behandlingar > Allmäntandvård > Lagning med komposit

Komposit för mindre hål

Om du har ett litet hål kan en kompositfyllning ge ett fint och naturtroget resultat. Kompositen består av ett plastmaterial och mikroskopiska glas- eller kvartskorn. Först ruggar man upp ytan på tanden med en ets och därefter limmas kompositen till tanden. Fördelen med en kompositfyllning är att man sparar så mycket av den egna tanden som möjligt.

Missfärgad fyllning?

Med åren kan din kompositfyllning blivit missfärgad. Man kan då enkelt byta ut den mot en ny kompositfyllning, eller mot en mer hållbar keramisk fyllning för ett ännu mer estetiskt lyckat resultat.

Frågor och svar om lagning med komposit

Vad är en kompositfyllning?
Kompositfyllning kan vara nödvändigt om du t.ex har ett litet hål som behöver fyllas. Fördelen är att man sparar så mycket som möjligt av din tand.
Kan min kompositfyllning missfärgas?

Ja. Med åren kan din plastfyllning missfärgas. Vi kan då enkelt byta ut den mot en ny plastfyllning eller en mer estetisk keramisk fyllning.

Finns det alternativ till kompositfyllning?
Alternativet till lagning med kompositfyllning är att laga tanden med en keramisk fyllning. Den keramiska fyllningen är mer hållbar och resulterar i ett mer estetiskt lyckat resultat.

Dags för en undersökning?

Hur går en behandling till? Vad kommer det kosta? Boka en fri konsultation hos en av våra duktiga tandläkare så hjälper vi dig att få svar på dina frågor.

Fler behandlingar

Tillbaka till