Förebyggande tandvård

Hem > Behandlingar > Allmäntandvård > Förebyggande tandvård

Undvik problem i framtiden

För att hjälpa dig att vårda din mun och dina tänder lägger vi stor vikt vid förebyggande tandvård. Ett sätt att göra det är att utforma en skräddarsydd behandlingsplan med regelbundna besök hos våra tandhygienister. Mer information om tandhygienistbehandling hittar du här.

Hål i tanden?

Om du går regelbundet till tandläkaren kommer eventuella hål i tänderna att upptäckas i tid och då är de lätta att åtgärda. Var det ett tag sedan sist? Då kan det vara bra att boka en tid för en undersökning. Har du hål i tanden finns det olika alternativ och material att laga med. Fråga oss så berättar vi gärna mer.

Frågor och svar om förebyggande tandvård

Hur vet jag om jag har hål i tanden?
Det är inte alltid du kan känna att du har hål i tanden, därför är det viktigt att låta en tandläkare eller tandhygienist undersöka din mun. Ju tidigare ett hål upptäcks desto lättare är det att åtgärda problemet.
Måste man laga hål i tänderna?

Små hål kan man ibland komma undan med, men det finns en risk att hål som inte lagas kan leda till infektion och inflammation i tanden. Att undersöka sina tänder hos tandläkaren är alltid säkrast.

Hur ska jag undvika problem i tänderna?
Ett sätt att förebygga problem i munnen är att tillsammans med oss utforma en skräddarsydd behandlingsplan med regelbundna besök hos våra tandhygienister. “Minst ett besök per år, det är då dina tänder mår!”

Boka tid hos en tandhygienist

Dags för en undersökning? Regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra.

Fler behandlingar

Tillbaka till